T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BAYINDIR - Merkez İsmet İnönü Ortaokulu

Eğitim Bilişim Ağı

Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilmektedir.  Peki EBA da neler var ? 

Dersler

“Dersler” sayfası nedir?

"Dersler" sayfası, EBA’da yer alan ders içeriklerinin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen "Tüm Dersler" düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

 

Kütüphane

"Kütüphane" sayfası nedir?

Kütüphane sayfasında, farklı kategorilere ait binlerce içerik yer almaktadır. Hem eğitsel hem de genel kültür içeriklerinin yer aldığı bu bölümde video, ses dosyası, dergi, etkileşimli kitap ve uygulama gibi farklı içerik tiplerine ulaşabilirsin.

 

Çalışmalarım

"Çalışmalarım" sayfası nedir?

Çalışmalarım sayfasında öğretmeninin gönderdiği çalışmaları görebilirsin. Çalışmalarını tarihine ve durumuna göre filtreleyerek geçmiş ya da devam eden çalışmalarını inceleyebilirsin.

 

Sınavlar

"Sınavlar" alanı nedir?

EBA içerisinde yer alan sınav, test ve alıştırma dokümanlarına bu alandan ulaşabilirsin. Farklı derslere ve sınıflara ait alt konu, konu ve ünite seviyelerinde testlerin yer aldığı sınavlar bölümünde, pekiştirmek istediğin konulara ait sınavları çözebilirsin.

 

Çalışmalarım

"Dijital Çalışmalar" nedir?

EBA içerisindeki dijital içeriklerden oluşan çalışmalardır. Bir dijital çalışma, konu anlatımı, alıştırma, tarama testleri gibi farklı eğitsel içeriklerden oluşabilir. Öğretmenlerin, EBA’da yer alan içerikleri sana pekiştirmen için yollayabilir.

 

Gruplar

Bir gruba nasıl üye olabilirim?

Ana Menüden, “Gruplar”a tıklayıp “Grupları Keşfet” sekmesine geçerek katılmak istediğin grupları inceleyebilrsin.

Ayrıca arama yapmadan da üye olabileceğin gruplar bu alanda listelenecektir. Üye olduğun bir grubun sayfasında bulunan “Üyesin” linkinin altındaki “Gruptan Ayrıl” a tıklayarak, gruptan ayrılabilirsin. Gruplar sadece öğretmenler tarafından oluşturulabilmektedir, öğrenciler grup kuramamaktadırlar.

Çok daha fazlası için https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp linke tıklayabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2023 - Güncelleme: 26.04.2023 18:59 - Görüntülenme: 86
  Beğen | 0  kişi beğendi