İZMİR / BAYINDIR - Merkez İsmet İnönü Ortaokulu

Sağlıklı Beslenme,Diyabet ve Fiziksel Aktivite Eğitimi

Bayındır İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize Sağlıklı Beslenme , Diyabet ve Fiziksel Aktivite eğitimi verildi.

Yapılan araştırmalarda yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu gösterilmiştir.

Okulda veya evde dinlenirken ve ders çalışırken açlık hissedildiğinde tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Örneğin, şeker ve şekerli besinler, cips, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları ve kuru meyvelerin tüketiminin tercih edilmesi uygundur.

Vücudun düzenli çalışması, tüketilen besinlerin vücuda yararlılığının artırılması, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağlamaları açısından fiziksel aktivitenin artırılmasına da önem verilmelidir.

Yayın: 30.03.2023 - Güncelleme: 30.03.2023 10:25 - Görüntülenme: 112